DTF odnosno Direct to Film printer omogućava DTF tisak na razne tekstilne materijale od pamuka, svile pa sve do poliester materijala te mnogih drugih. Također, ovaj stroj omogućava ispis na bilo koju boju tkanine, bez obzira je li riječ o tamnoj ili svijetloj tkanini. Zbog univerzalnosti primjene DTF postaje jedna od najpopularnijih tehnologija za tekstilni tisak.

Izdržljivost

Zahvaljujujći izdržljivosti poboljšanoj posebnom tintom i ljepilom, DTF tisak je idealan za print na radnu odjeću.  Za razliku od sitotiska otisak nije podložan habanju. DTF printer upotrebljava glatku tintu na bazi vode, što čini sustav savršenim za odjevne predmete poput kombinezona, radne, sportske i biciklističke odjeće. Tehnologija ispisne glave omogućava brz ispis u jednom prolazu u visokoj rezoluciji.

Za one koji traže pristupačnu i pouzdanu alternativu DTG tisku, no ujedno žele zadržati izgled tekstilne tinte, DTF tehnologija je idealan izbor. Ona sjedinjuje DTG, sitotisak i klasične tehnike ispisa te omogućava izvanrednu izdržljivost pri rastezanju otiska u živim bojama.  DTF postupak nadilazi sve restrikcije drugih procesa tekstilnog tiska, posebice kada se radi o izboru tkanine. Budući da ne zahtjeva prethodnu obradu, izborom DTF tiska reducirati ćete ukupne troškove printa.

DTF printeri kombinacija su pouzdanosti, kvalitete i visoke produktivnosti što ih čini vrlo popularnim odabirom za klijente. Ovi printeri smatraju se alternativom DTG tehnici tiska. DTF printeri rade na principu ispisivanja transfera koji se toplinski prešaju na razne tekstilne predmete, ali i na mnoge druge podloge. Za kvalitetne rezultate potrebni su DTF prah i DTF listovi za ispis prijenosnog filma, i naravno, DTF tinta.

Prednosti u odnosu na tradicionalne metode tiska:

  • lakoća korištenja
  • tisak na gotovo sve vrste tkanina
  • ne zahtjeva pretpripremu
  • otisak na tekstilu je otporan pri pranju
  • postupak je mnogo brži od tiksa primjenom DTG tehnike
  • cjenovna pristupačnost
  • brza izrada kvalitetnih i trajnih personaliziranih predmeta